Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grillad laxfilé med varm bulgursallad

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 35 minuter
Skriv ut

Hel bulgur innebär att durumvetekornen inte har krossats vid tillverkningen. Kornet är stort som ett riskorn. Det går bra att använda vanlig, klassisk bulgur till receptet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Koka bulgurn enligt paketets anvisningar.
  2. Skär zucchini, paprika, lök och vitlök i mindre bitar. Blanda grönsakerna med lite olivolja, salt, och peppar. Lägg i en eldfast form och baka i ugnen i ca 15 minuter. Rör om då och då.
  3. Krydda och stek laxen i grill eller stekpanna, ca 2 minuter på var sida. Rör ihop ingredienserna till såsen
  4. Ta ut grönsakerna ur ugnen och blanda med oliver, persilja och nykokt bulgur. servera med laxen och såsen

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.