Väldigt beroendeframkallande. Perfekta på kalas. Till receptet behöver du en pastamaskin
Instruktioner
- Förbered fyra plåtar genom att klä dem med bakplåtspapper.
- Blanda varmt vatten med jäst, socker och 1 dl av vetemjölet. Låt vila i 10 minuter eller tills bubbligt.
- Tillsätt resten av vetemjölet, det grova mjölet, olivoljan och salt och blanda ihop lätt. Häll ut på en ren yta och knåda i ca 5 minuter, tills den är slät och elastisk. Rengör skålen och olja in den. Lägg i degen, täck med plastfolie och låt jäsa på en varm plats i 1 timme.
- Ta upp degen från skålen, tillsätt örterna och knåda in dem, och dela upp den i fyra bitar.
- Tag fram en av bitarna och låt de andra ligga under plastfolie så länge, så de inte torkar.
- I den tjockaste delen på pastamaskinen, rulla igenom degen. Den måste vara tillplattad något först. Upprepa och vik flera gånger för att få en fin rektangel. Rektangeln ska vara ca 1 dm bred och 2,5 dm lång.
- Med samma degbit ska du köra den igenom den delen på pastamaskinen som delar degen i typ tagliatellebreda bitar. Snabbt, ta isär de långa stängerna och lägg upp på en plåt. Låt det vara lite mellanrum mellan varje. Låt jäsa och puffa upp sig något i en halvtimme.
- Upprepa med de återstående degbitarna, en i taget.
- När de jäser, värm ugnen till 200 grader.
- Spraya ett ark grissini med olivolja och strö över havssalt. Grädda i ca 9-10 minuter överst i ugnen, rotera plåten efter halva tiden. Titta noga under den sista minuten eller två så de inte blir brända. Låt kallna och förvara i en papperspåse eller en hög fyrkantig skål, så att de inte går sönder.
Publicerat den
9 november 2010
Liknande recept
Skriv kommentar