Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grön mandelkaka

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 30-35 portioner
Skriv ut

Jag gör den röd ibland. Den gör alltid succé! Om det är kakan eller färgen vet jag inte! Smakar som äkta mazarin. Låt den gärna stå och mogna någon dag.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mal mandeln (den behöver inte skållas) Vispa ägg och socker Blanda i övriga ingredienser och rör ihop ordentligt Rör i karamellfärg (här får man testa sig fram) Häll i långpanna och baka i 175 grader 25-30 minuter
  2. Ta ut kakan och strö över blockchokladen medan kakan fortfarande är varm.
  3. Skär i rutor när chokladen stelnat något, men inte helt.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • evamarie75 22 april 2008

    Mumsig kaka och många bitar blev det också!!

  • IsaS 11 oktober 2011

    Den här kakan är jättegod, men bittermandel i så här stora mängder är ju inte så nyttigt. Är det någon som vet vad som händer med cyanvätet i ugnen? Försvinner det?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.