Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grova bullar

 
  • Serverar: 25 portioner
Skriv ut

Dessa saftiga frukostbullar innehåller både kli och gryn. Servera dem ljumma med lite smör eller något gott pålägg. Resultatet blir lika bra oavsett vad du väljer!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en bunke. Smält matfettet och tillsätt sedan mjölken. Värm degvätskan till fingervärme, 37 grader.
  2. Häll lite degvätska över jästen. Rör tills jästen har löst sig. Häll i resten av degvätskan.
  3. Tillsätt salt, socker, kesella, havrekli, havregryn och det mesta av mjölet. Spara lite mjöl till utbakningen.
  4. Arbeta degen, för hand eller med maskin, tills degen släpper bunkens kant.
  5. Låt degen jäsa övertäckt ca 30 minuter på en rumsvarm och dragfri plats.
  6. Ta upp degen på ett mjölat bakbord. Knåda in resten av mjölet. Dela degen i 25 bitar.
  7. Rulla varje degbit till en bulle. Lägg bullarna på en bakpappersklädd plåt.
  8. Låt bullarna jäsa övertäckta ca 30 minuter eller till dubbel storlek. Sätt ugnen på 225 grader.
  9. Grädda bullarna mitt i ugnen 10-12 minuter. Låt dem svalna på galler under bakduk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.