Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grovt brytbröd

 
Skriv ut

Ett härligt gott grovt brytbröd. Blir 24 bullar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 200 grader
  2. Lös jästen i lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet samt salt, farinsocker, grahams- och rågmjöl och större delen av vetemjölet.
  3. Arbeta degen riktigt smidig och blank i bunken. Täck över och låt jäsa ca 40 min.
  4. Ta upp degen och knåda den. Rulla ut den till en längd och dela i 24 delar. Trilla bullar och lägg dem med liten springa emellan, men ändå intill varann, på en plåt med bakplåtspapper.
  5. Jäs till nästan dubbel storlek, ca 40 min, under bakduk. Pensla med vatten och grädda mitt i ugnen drygt 15 min. Lägg upp på galler och låt svalna under bakduk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.