Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grovt Fondbröd med kryddor

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Det här blir en smakrik limpa utan vare sig jäsning eller knådning. Verkar det vara för mycket kryddor? Nej, det är det som gör det så gott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°. Smöra en 2 liters limpform väl. Blanda alla torra ingredienser. Blanda ner filmjölk och mjölk. Häll smeten i formen.
  2. Grädda på galler långt ner i ugnen, ca 60 minuter tills limpan känns torr i mitten (prova med en sticka) och fått fin färg. (Fonds bröd är gräddat i långsmalare formar vilket ger bröden mörkare färg.)
  3. Ta ut limpan, låt den svalna något, ta den ur formen och låt den kallna insvept i bakduk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.