Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grundrecept för pizzadeg

 
Skriv ut

Detta recept innehåller mer fett än andra pizzadegar vilket ger en mjukare och medgörligare botten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Strö jäst över vattnet i en stor matberedare. Blanda om ordentligt och låt stå i 10 minuter tills jästen löst upp sig i vattnet.
  2. Blanda ner smält smör och olivolja. Tillsätt salt och blanda sedan ner mjölet 2 dl åt gången. Byt till degkrokarna när degen börjar tjockna och kör matberedaren i 4-5 minuter till dess att degen är jämn och elastisk.
  3. Lägg över degen i en lätt oljad skål och snurra den så att den täcks av ett tunt lager olja.
  4. Täck över med bakduk och ställ på en varm plats för jäsning i 1 timme eller tills dess att degen vuxit till dubbel storlek. Knåda luften ur degen och låt stå varmt ytterligare 40 minuter. Baka ut med valfritt pålägg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.