Detta recept innehåller mer fett än andra pizzadegar vilket ger en mjukare och medgörligare botten.
Instruktioner
- Strö jäst över vattnet i en stor matberedare. Blanda om ordentligt och låt stå i 10 minuter tills jästen löst upp sig i vattnet.
- Blanda ner smält smör och olivolja. Tillsätt salt och blanda sedan ner mjölet 2 dl åt gången. Byt till degkrokarna när degen börjar tjockna och kör matberedaren i 4-5 minuter till dess att degen är jämn och elastisk.
- Lägg över degen i en lätt oljad skål och snurra den så att den täcks av ett tunt lager olja.
- Täck över med bakduk och ställ på en varm plats för jäsning i 1 timme eller tills dess att degen vuxit till dubbel storlek. Knåda luften ur degen och låt stå varmt ytterligare 40 minuter. Baka ut med valfritt pålägg.
Publicerat den
15 januari 2012
Liknande recept
Skriv kommentar