Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gula ärtbiffar med senap och äppelmustig bovetesallad

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Tjusningen med dessa ärtbiffar är att de är väldigt anpassningsbara och nyttiga. Gör smeten med hoisin, sesamolja och chilisås istället för senap, rapsolja och dill så får du en god asiatisk smak. Du kan också forma smeten till järpar eller "fish sticks". Bestäm själv! Utmärkt rätt om du har risrester i kylen. Laktosfri. Glutenfri. Äggfri.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blötlägg ärtorna över natten. Koka riset och låt svalna. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Mixa ärtor och ris i en matberedare till en grov färs. Tillsätt övriga ingredienser och mixa ihop. Tillsätt sojamjöl tills färsen går ihop men fortfarande är lite klibbig. När smeten går att rulla till bollar utan att de faller isär är den färdig. Smaka av med salt och peppar.
  3. Forma till biffar eller annan valfri form och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt. Täck lätt med ett lager aluminiumfolie och grädda i nedre delen av ugnen i ca 25-30 minuter. Ta av folien de sista 5-10 minuterna så att de får fint med färg.
  4. Koka bovetet enligt anvisning på förpackningen, tillsammans med äppelmust och vatten. Fräs haricots verts i en het stekpanna med olivolja och en nypa salt tills de får fint med färg. Häll av bovetet och blanda med haricots verts, rivet citronskal och örter. Smaka av med salt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.