De här bröden blir vackert gula av gurkmeja som penslas på det färdigräddade brödet. Brödet är speciellt gott till räkor och andra skaldjur.
Instruktioner
- Ger 24 småbröd
- Smula jästen i en bunke. Smält smöret och häll på vattnet och låt det bli fingervarmt. Rör ut jästen i lite av vätskan. Häll över resten av vattnet, salt, ost, rågmjöl och det mesta av vetemjölet. Bearbeta till en blank och smidig deg. Ha inte i mer mjöl än nödvändigt. Låt degen jäsa under bakduk i 30 minuter.
- Häll upp degen på mjölat bakbord och dela den i två delar och kavla ut till rektangulära plattor. Vik den ena långsidan mot mitten och vik över den andra. Vänd längderna så att den vikta sidan kommer nedåt. Skär med mjölad kniv i trekanter, 12 st per längd. Lägg bröden på smord bakplåt och låt dem jäsa 20 minuter under bakduk i rumstemperatur. Grädda i 10 minuter i 225 grader. Pensla med det gula vattnet och låt svalna på galler.
Publicerat den
2 februari 2012
Liknande recept
Skriv kommentar