Saftiga rutor med smak av hallon, vit choklad och kokos. Goda att servera som de är, men med en klick grädde och bär blir det extra smarrigt.
Glutenfria.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa smör, socker, farinsocker och vaniljsocker fluffigt. Detta gör du bäst genom att använda en elvisp. Tillsätt ett ägg i taget och vispa mellan varje ägg. Blanda mjölmix och bakpulver och rör ner i smeten. Hacka chokladen och vänd ner i smeten tillsammans med kokosflingor.
- Häll upp smeten i en långpanna, ca 20x30 cm, klädd med bakplåtspapper. Strö över hallon och tryck ner dem lätt i smeten. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 40 minuter, känn med en sticka. Tycker du att kakan känns fuktig, öka gräddningstiden något. Ta ut kakan och låt den kallna helt.
- Smält den vita chokladen över ett vattenbad och spritsa den över kakan. Skär kakan i lagom stora rutor. Garnera med hallon och sikta över florsocker vid servering.
Publicerat den
22 september 2016
Liknande recept
Skriv kommentar