Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Halllonrutor med vitchoklad och kokos

 
  • Serverar: 20-25 portioner
Skriv ut

Saftiga rutor med smak av hallon, vit choklad och kokos. Goda att servera som de är, men med en klick grädde och bär blir det extra smarrigt. Glutenfria.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa smör, socker, farinsocker och vaniljsocker fluffigt. Detta gör du bäst genom att använda en elvisp. Tillsätt ett ägg i taget och vispa mellan varje ägg. Blanda mjölmix och bakpulver och rör ner i smeten. Hacka chokladen och vänd ner i smeten tillsammans med kokosflingor.
  3. Häll upp smeten i en långpanna, ca 20x30 cm, klädd med bakplåtspapper. Strö över hallon och tryck ner dem lätt i smeten. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 40 minuter, känn med en sticka. Tycker du att kakan känns fuktig, öka gräddningstiden något. Ta ut kakan och låt den kallna helt.
  4. Smält den vita chokladen över ett vattenbad och spritsa den över kakan. Skär kakan i lagom stora rutor. Garnera med hallon och sikta över florsocker vid servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.