Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hallon i mandelmaräng

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Söt, smaskig och god paj att njuta av.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda vetemjöl, bakpulver och socker, smula sönder smöret i blandningen med fingertopparna eller gaffel. Tillsätt söndervispat ägg och blanda snabbt till en deg. Tillsätt mer mjöl om den blir för lös. Tryck ut den i pajform, nagga bottnen och låt vila svalt c:a 30 minuter. Förgrädda i 225°C i 10-12 minuter.
  2. Sänk värmen till 175°C.
  3. Vispa äggvitorna till hårt skum, tillsätt socker och vispa till en blank marängsmet. Mal mandeln, vänd ner den i marängsmeten. Bred sedan ut den i pajskalet. Stick ner hallonen i marängsmeten, grädda pajen i 30-40 minuter i nedre delen av ugnen tills marängen fått färg och är spröd.
  4. Serveras gärna med vispad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.