Söt, smaskig och god paj att njuta av.
Instruktioner
- Blanda vetemjöl, bakpulver och socker, smula sönder smöret i blandningen med fingertopparna eller gaffel. Tillsätt söndervispat ägg och blanda snabbt till en deg. Tillsätt mer mjöl om den blir för lös. Tryck ut den i pajform, nagga bottnen och låt vila svalt c:a 30 minuter. Förgrädda i 225°C i 10-12 minuter.
- Sänk värmen till 175°C.
- Vispa äggvitorna till hårt skum, tillsätt socker och vispa till en blank marängsmet. Mal mandeln, vänd ner den i marängsmeten. Bred sedan ut den i pajskalet. Stick ner hallonen i marängsmeten, grädda pajen i 30-40 minuter i nedre delen av ugnen tills marängen fått färg och är spröd.
- Serveras gärna med vispad grädde.
Publicerat den
16 september 2010
Liknande recept
Skriv kommentar