Mums till många. Rutor med strykande åtgång!
Instruktioner
- Smörj och bröa en stor långpanna, 30 x 40 cm. Smält matfettet i en kastrull. Låt svalna.
- Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Blanda mjöl och bakpulver i en skål. Vänd i mjölblandningen och matfettet växelvis i äggvispet. Rör till en jämn smet.
- Häll smeten i långpannan och strö över de frysta hallonen. Grädda kakan mitt i ugnen i 175-180 grader, ca 15 min.
- Smält matfettet till glasyren i en kastrull. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Blanda i kokos och det smälta matfettet. Bred smeten över den halvfärdiga kakan. Grädda ytterligare ca 10 min. Låt kakan kallna i långpannan innan den skärs upp i 30 rutor.
Publicerat den
2 april 2011
Liknande recept
Skriv kommentar