Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hallorutor med kokos

 
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Mums till många. Rutor med strykande åtgång!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj och bröa en stor långpanna, 30 x 40 cm. Smält matfettet i en kastrull. Låt svalna.
  2. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Blanda mjöl och bakpulver i en skål. Vänd i mjölblandningen och matfettet växelvis i äggvispet. Rör till en jämn smet.
  3. Häll smeten i långpannan och strö över de frysta hallonen. Grädda kakan mitt i ugnen i 175-180 grader, ca 15 min.
  4. Smält matfettet till glasyren i en kastrull. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Blanda i kokos och det smälta matfettet. Bred smeten över den halvfärdiga kakan. Grädda ytterligare ca 10 min. Låt kakan kallna i långpannan innan den skärs upp i 30 rutor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.