Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Halloumipanerad kyckling med grönt

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Riven halloumi blir till krispig, god och läcker panering. En riktig lyxig hälsorätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Riv halloumin fint och blanda med sesamfrön, persilja och timjan. Vispa ihop äggen i en skål. Skär kycklingen i ca 3x3 cm stora bitar. Krydda med 2 krm peppar runt om.
  3. Vänd först kycklingbitarna i de uppvispade äggen och sedan i halloumiblandningen. Lägg kycklingen på en bakpappersklädd plåt och sätt in mitt i ugnen i ca 20 minuter, eller tills den är klar.
  4. Vispa ihop alla ingredienser till vinägretten.
  5. Dela och kärna ur avokadon. Gröp ut köttet och skär i skivor. Ansa och skiva rädisorna tunt. Skär broccolin i buketter och skiva stammen tunt. Stek broccoli och bönor i en stor stekpanna med 2 msk olja. Krydda med salt och peppar.
  6. Blanda vinägretten med de stekta grönsakerna och spenaten på ett stort fat. Toppa med avokado och rädisor. Lägg på kycklingen. Garnera gärna med sesamfrön och steka citronklyftor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.