Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Halstrad sej med blomkålssoppa, chiliräkor och mangold

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En färggrann och festlig måltid.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Finhacka hela blomkålen, både buketter och stam. Koka upp mjölken och lägg i blomkålen. Koka på stark värme max 7-8 minuter. Den ska vara helt genommjuk. Mixa med stavmixer eller i en kannmixer. Smaksätt med salt och peppar.
  2. Skär fisken i små bitar och hetta upp en stekpanna på medelstark värme. Stek fisken på en sida i rapsolja tills den är gyllenbrun, ca 5 minuter. Vänd på fisken och låt ligga i 1 minut. Lyft sedan och lägg fisken på papper och låt rinna av.
  3. Finhacka vitlöksklyftan och finstrimla chilifrukten. Lägg i chili, vitlök och finhackad purjolök i stekpannan och rör om i 1 minut. Lägg i räkorna och låt dem bli varma.
  4. Lägg upp fisken i en djup tallrik, häll på soppan och avsluta med räkor och mangold. Servera surdegsbröd till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.