En färggrann och festlig måltid.
Instruktioner
- Finhacka hela blomkålen, både buketter och stam.
Koka upp mjölken och lägg i blomkålen. Koka på stark värme max 7-8 minuter. Den ska vara helt genommjuk.
Mixa med stavmixer eller i en kannmixer. Smaksätt med salt och peppar.
- Skär fisken i små bitar och hetta upp en stekpanna på medelstark värme. Stek fisken på en sida i rapsolja tills den är gyllenbrun, ca 5 minuter. Vänd på fisken och låt ligga i 1 minut. Lyft sedan och lägg fisken på papper och låt rinna av.
- Finhacka vitlöksklyftan och finstrimla chilifrukten. Lägg i chili, vitlök och finhackad purjolök i stekpannan och rör om i 1 minut. Lägg i räkorna och låt dem bli varma.
- Lägg upp fisken i en djup tallrik, häll på soppan och avsluta med räkor och mangold. Servera surdegsbröd till.
Publicerat den
5 februari 2012
Liknande recept
Skriv kommentar