Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Havremjölksglass ( Laktosfri )

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 3 timmar 30 minuter
Skriv ut

En god och enkel glass,serveras här med en smarrig saffransglass.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa honung och äggulor i rostfri skål. Ställ skålen över vattenbad och låt smeten bli 85 grader.
  2. Häll i havremjölken. Ställ skålen i kallt vattenbad, för att svalna.
  3. Smält sockret på stekpanna , tills det blir gyllenbrunt. Häll ut sockret på bakpapper. Låt stelna. Krossa karamellen genom att rulla med brödkavel över till önskad storlek på "krosset".
  4. Häll smeten i form. Täck med plast. Ställ i frys en timme. Ta' ut formen, rör ner karamellkrosset. Frys ytterligare 2 timmar.
  5. Saffranssås: Koka ihop alla ingredienser i 15 minuter.
  6. Servera glassen i portionsglas med saffranssås och färska bär/frukt.
  7. Lycka till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.