- Serverar: 6 portioner
- Tid: 3 timmar 30 minuter
Skriv ut
En god och enkel glass,serveras här med en smarrig saffransglass.
Instruktioner
- Vispa honung och äggulor i rostfri skål.
Ställ skålen över vattenbad och låt smeten bli 85 grader.
- Häll i havremjölken. Ställ skålen i kallt vattenbad, för att svalna.
- Smält sockret på stekpanna , tills det blir gyllenbrunt. Häll ut sockret på bakpapper. Låt stelna. Krossa karamellen genom att rulla med brödkavel över till önskad storlek på "krosset".
- Häll smeten i form. Täck med plast.
Ställ i frys en timme.
Ta' ut formen, rör ner karamellkrosset.
Frys ytterligare 2 timmar.
- Saffranssås:
Koka ihop alla ingredienser i 15 minuter.
- Servera glassen i portionsglas med saffranssås och färska bär/frukt.
- Lycka till.
Publicerat den
28 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar