Bjud på en festlig fiskrätt i annorlunda tappning.
Instruktioner
- Gnid in fisken i salt, peppar och olivolja. Baka i ugnen på 100 grader tills fisken är 45 grader i innertemperatur. Ta bort skinnet och salta på lite extra. Riv över citron före servering.
- Blanda äggulor, riven vitlök, vinäger, djonsenap och finhackade sardeller. Vispa försiktigt i oljan. Tillsätt parmesan och om det behövs så späd med lite vatten. Smaka av med salt och peppar.
- Ugnsbakad fisk är så enkelt och så gott. Viktigt med digitaltermometer och låga temperaturer så fisken inte blir torr. Upp med allt på plåten, ställ fram och njut!
- Koka potatisen mjuk i saltat vatten. Koka morötterna och dra av skalet. Blanda med riven romansallad och caesardressing.
Lägg upp på plåten med fisken. Garnera med rädisor, krasse och dill.
- Servera resterande dressing vid sidan om.
Publicerat den
31 augusti 2012
Liknande recept
Skriv kommentar