Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hemgjord marsipan

 
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Den här marsipanen gjorde min gammelmormor varje jul och påsk. Receptet är ursprungligen skrivet med måttangivelser för t ex tekopp, det bästa är att börja med 3 dl gräddmjölk och sedan vispa ner så mycket mjöl att det blir en ganska fast smet. Man kan sedan tillsätta de övriga ingredienserna tills det blir en slät och fin marsipan. Kanske några droppar bittermandelolja för den som vill ha det.

Ingredienser

Instruktioner

Värm gräddmjölken och vispa ner så mycket vetemjöl att det blir en fast smet. (Som när man gör en stuvning) Smeten skall vara ganska fast. Blanda ner florsocker och mandel när smeten kallnat.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.