Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hirsbollar med rostade oliver och saffransdipp

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Milda, läckra små bollar som älskas av stora och små. Servera som aptitretare, buffén eller som huvudrätt. Bollarna går även bra att göra på t ex. bulgur. Saffransdippen är ett fantastiskt tillbehör till mycket!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Koka hirs enligt anvisning på förpackningen. Låt kallna, gärna i kylen. Finhacka purjolök och stek i smör utan att det får färg. Blanda ner i den kalla hirsen så behåller purjon sin gröna färg.
  3. Tillsätt créme fraiche, maizena och ägg. Blanda till en jämn smet och klicka ut runda bollar på en plåt med bakplåtspapper. Fördela oliver, vitlöksklyftor och rosmarin runt om. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.
  4. Saffransdipp: Vispa créme fraiche med elvisp tills den är tjock. Blanda ner övriga ingredienser och smaka av med salt och peppar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.