Jag provat för första gången och det var stor succé. Jätte gott och enkel!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°C. Klä en ugnssäker form, ca 20 x 20 cm, med bakplåtspapper. Grovhacka hasselnötterna. Skär aprikoserna i mindre bitar. Blanda hasselnötter, aprikoser, havregryn, solrosfrön, vaniljsocker och ½ tsk salt i en bunke. Ställ åt sidan.
- Blanda smör, honung, socker och 1 msk rapsolja i en kastrull. Låt sjuda ca 2 minuter. Rör om då och då. Ta från värmen och låt svalna.
- Vispa äggvitan. Vänd ner äggsmeten i grynblandningen och arbeta samman noga. Häll smeten i formen och bre ut den jämnt.
- Grädda mitt i ugnen ca 40 minuter. Lägg på lite aluminiumfolie efter cirka halva tiden så att den inte bränns.
- Låt kakan kallna helt och skär i portionsbitar. Förvara i en lufttät burk.
- FÖR ALLA?
Innehåller ägg. Gör glutenfri: använd Ren havre, Semper. Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett. Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett.
Publicerat den
19 februari 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Var något liknande som Anna Skipper visade på TV i veckan.. säkert hur gott som helst och hälsofyllt:-) /Pialotta
Hej! Detta var en kul variant av bars. Jag brukar göra något liknande, men då kokar man ihop en smet som får stelna i kylen. De är väl kända för Vättern-runtcyklister och Vasaloppsåkare och går då under namnet " Runekakor". Dessa ska jah absolut göra och kommer självklart med en bedömning då. Ha det gott! MVH//Imminn
Jag tog vad jag hade hemma dvs att jag byte ut aprikoserna mot torkad ananas och rusin och nötterna hade jag 50g hasselnötter och 50g mandlar. Men den är och den ger energi, för att när jag smakade om dom blev goda så åt jag två bitar och 3h senare så satt jag och studsade på stolen.
Verkar både enkelt och gott. Ska prova att göra dessa