Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

ICA:s fläskfilé i sötsur sås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ur en gammal receptbok utgiven av ICA-förlaget.

Ingredienser

Instruktioner

Bryn fläskfilén väl i en stekgryta. Lägg lök runt om, krydda och späd med vätska. Efterstek köttet under lock på svag värme ca 20 minuter, tills det är genomstekt. Koka i kastrull morotsskivor i ananasspad ca 5 minuter. Rör samman mjöl, socker, olja och vinäger. Häll blandningen i kastrullen. Koka upp och rör om väl. Tillsätt paprikabitar, ananas skurna i bitar och syltlök. Koka såsen ytterligare några minuter. Skär köttet i skivor. Lägg dem på ett fat med kant och slå såsen över. Servera rätten med nykokta nudlar eller vitt ris. Eller bjud bara på grönsallad och brytbröd att doppa i den goda såsen. I den här såsen kan man också servera stekta fläskkotletter, grytbitar av gris, stekta kycklingbitar. Eller varför inte stekta fiskfiléer eller räkor, som först fått fräsa i lite matfett.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.