- Serverar: 4 portioner
- Tid: 40 minuter
Skriv ut
Mycket mörka smaker och en schysst sötma av rom och socker.
Har man tur hittar man jamaicansk jerk.krydda annars hoppar man över.
Istället för Farinsocker kan man använda
4 msk muscavadosocker eller 4 msk råsocker.
Instruktioner
- Blanda worchestershiresås, soja, rom, vitlök och gräslök i en skål.
Tillsätt jamaican jerk krydda om du lyckats få tag i någoskölj och torka av kycklingbrösten, lägg i marinaden så att den täcker båda sidor.
- Hetta upp en skvätt olja i en stekpanna, tillsätt socker och rör om tills det nästan smält helt.
Lyft upp kycklingen, men spara marinaden.
Lägg kycklingbrösten i stekpannan och bryn tills de fått fin färg på båda sidorna.
Tillsätt marinaden och löken, stek i 10 minuter eller tills löken mjuknat och kycklingen är genomstekt.
- Servera med t.ex. raita ris.
Publicerat den
19 september 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Den var JÄTTEGOD den härliga blandningen mellan sött och lite syrligt vart en succé. Jag hade inte jerkkryddan och hade ljus rom istället för mörk, men det gick ändå. Fyra + till denna rätt!
Väldigt gott! Jag hade inte heller någon jamaican jerkkrydda men det blev som sagt väldigt gott ändå. Men till nästa gång, för det kommer bli fler gånger, så ska jag införskaffa även det. Om det nu kan bli godare :)
Hittade ingen Jerk-krydda men det blev ju mycket smaker ändå. Valde att ugnssteka istället för att steka i panna, blev lagom saftigt.