Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jambalaya från Lousiana

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ännu en av familjens favoriträtter

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och skiva lök och vitlök.Skölj och strimla sellerin.
  2. Fräs de båda löksorterna och sellerin i hälften av oljan i en traktörpanna eller stekpanna(vid stekpanna lägg över i en lämplig gryta att fortsätta i) Tillsätt riset och låt fräsa med någon minut. Häll över de krossade tomaterna och späd med buljongen.
  3. Låt koka i ca 20 minuter under lock. Strimla kycklingfileerna och korven. Skölj kärna ur och skär paprikan i bitar. Fräs kyckling,korv och paprika i resten av oljan i en stekpanna ca 5 min.
  4. Krydda med farin,salt och tabasco.Tina kräftorna och blanda i pannan.Vänd ner fräset i riset. Tillsätt ev mer tabasco om du vill ha rätten mer kryddstark. Servera med en blandad sallad

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.