Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordgubbssaft med kardemumma, kanel och citron

 
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Kanel, kardemumma och citron passar fint till jordgubbssmaken. Är bären vattniga, ta lite mindre vatten. Underbart gott och läskande!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rensa och skölj bären om det behövs.
  2. Koka upp vatten, kanelstänger och krossade kardemummakärnor.
  3. Skölj citronen i hett vatten och borsta den. Riv skalet och pressa saften och tillsätt till kryddkoket.
  4. Häll i jordgubbarna och koka upp. Sänk värmen och sjud sakta under lock i cirka 10 minuter. Kläm bären mot grytans kant så att all saften pressas ur.
  5. Häll upp massan i en silduk i en ställning. Låt självrinna i cirka 30 minuter.
  6. Skölj ur grytan och häll tillbaka saften.
  7. Tillsätt sockret och koka i ett par minuter under omrörning tills sockret löst sig.
  8. Ta grytan från plattan och låt stå i fem minuter.
  9. Skumma noga.
  10. Häll upp saften ända upp till kanten på väl rengjorda varma flaskor. Sätt på korken och förvara svalt

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.