Kanel, kardemumma och citron passar fint till jordgubbssmaken. Är bären vattniga, ta lite mindre vatten.
Underbart gott och läskande!
Instruktioner
- Rensa och skölj bären om det behövs.
- Koka upp vatten, kanelstänger och krossade kardemummakärnor.
- Skölj citronen i hett vatten och borsta den. Riv skalet och pressa saften och tillsätt till kryddkoket.
- Häll i jordgubbarna och koka upp. Sänk värmen och sjud sakta under lock i cirka 10 minuter.
Kläm bären mot grytans kant så att all saften pressas ur.
- Häll upp massan i en silduk i en ställning.
Låt självrinna i cirka 30 minuter.
- Skölj ur grytan och häll tillbaka saften.
- Tillsätt sockret och koka i ett par minuter under omrörning tills sockret löst sig.
- Ta grytan från plattan och låt stå i fem minuter.
- Skumma noga.
- Häll upp saften ända upp till kanten på väl rengjorda varma flaskor. Sätt på korken och förvara svalt
Publicerat den
22 januari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar