Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kanel & kardemumma kaka

 
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Jag gillar själv inte kakor, men den här är riktigt god! Om man inte vill ha den så söt, räcker det med ½ tks vaniljsocker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa sockerkaksformen. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt. Blanda samman mjöl, bakpulver, kanel, kardemumma och vaniljsocker.
  2. Smält smöret och häll i mjölken, så att det blir ljummet. Häll mjölkblandningen i socker blandningen och rör om. Vispa ner mjölblandningen i smeten och häll den i formen.
  3. Grädda kakan i 175 graders ugn i 28-30 minuter. Känn med en sticka om den är klar. Är stickan helt torr är kakan klar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.