Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Julig glassdelikatess

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

kan säkert avnjutas andra tider på året också

Ingredienser

Instruktioner

Hacka de torkade frukterna, dadlarna och körsbären. Blanda frukterna med saften (och rommen). Täck med färskfolie och låt blandningen ta smak några timmar. Rosta mandelspånen i torr, het stekpanna. Låt glassen bli lite mjukare och rör den smidig med en trägaffel eller elvsip. Vispa grädden. Blanda glass, mandel, vispgrädde och fruktblandning. Häll i en ringform av silikon och jämna till ytan. Täck med färskfolie. Frys till nästa dag. Stjälp upp delikatessen, garnera med körsbär och servera med chokladsås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.