Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jumbomuffins med hallon

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Tranbärs- och mandelströssel ger en knaprig konsistens till de här ljuvliga fruktfyllda muffinsen. De är läckra både till brunch och till mellanmål.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Klä 6 stora formar i en muffinsplåt med pappersformar.
  2. Hacka tranbär, sötmandel, muscovadosocker och havregryn till ett grovt strössel. Ställ åt sidan.
  3. Blanda mjöl, strösocker och bakpulver i en skål. Blanda hälften av tranbärsströsslet med mjölken och låt dra 3 minuter. Tillsätt äggen, apelsinjuicen och oljan till mjölkblandningen och blanda väl. Tillsätt de våta ingredienserna till de torra och rör om tills det är blandat, överarbeta inte.
  4. Vänd ner hallonen i smeten. Portionera upp smeten i de förberedda formarna. Strö resten av tranbärsströsslet ovanpå varje muffins.
  5. Grädda muffinsen ca 20 minuter tills en provsticka som sticks ner i muffinsen kommer ut torr och ren. Låt svalna på plåten 5 minuter och ställ dem sedan på ett galler. Servera varma eller rumstempererade.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.