Tranbärs- och mandelströssel ger en knaprig konsistens till de här ljuvliga fruktfyllda muffinsen. De är läckra både till brunch och till mellanmål.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Klä 6 stora formar i en muffinsplåt med pappersformar.
- Hacka tranbär, sötmandel, muscovadosocker och havregryn till ett grovt strössel. Ställ åt sidan.
- Blanda mjöl, strösocker och bakpulver i en skål. Blanda hälften av tranbärsströsslet med mjölken och låt dra 3 minuter. Tillsätt äggen, apelsinjuicen och oljan till mjölkblandningen och blanda väl. Tillsätt de våta ingredienserna till de torra och rör om tills det är blandat, överarbeta inte.
- Vänd ner hallonen i smeten. Portionera upp smeten i de förberedda formarna. Strö resten av tranbärsströsslet ovanpå varje muffins.
- Grädda muffinsen ca 20 minuter tills en provsticka som sticks ner i muffinsen kommer ut torr och ren. Låt svalna på plåten 5 minuter och ställ dem sedan på ett galler. Servera varma eller rumstempererade.
Publicerat den
30 december 2011
Liknande recept
Skriv kommentar