Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jysk bearnaisesås som inte skär sig

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Mycket smidig sås som jag lärde mig av min fars danska fru. Nästan lika god som riktig bea fast mycket lättare. Essensen finns att köpa överallt i Danmark men kan vara lite knivig att få tag i här i Sverige. Den finns dock att få tag i på Borgeby kryddgård som även har en webbutik.

Ingredienser

Instruktioner

Skär smöret i mindre bitar och lägg det i en kall kastrull tillsammans resten av ingredienserna. Låt det gärna stå framme tills det har rumstemperatur. (Jag vet faktiskt inte om det har någon betydelse men så gjorde hon iallafall). Värm till kokpunkt och vispa tills såsen tjocknat. Tag av värmen och tillsätt ev mer buljong om såsen är för kraftig. Smaka av med salt och vitpeppar. Klar att serveras. Såsen kan även återvärmas utan att skära sig.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • mammamus 6 augusti 2012

    tack för du delade med dig har haft bearnaiseessence i mitt skåp ett tag köpte den i danmark men där stod inte hur man gjorde :) tack igen

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.