Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kakor "Dubbelt så goda"

 
  • Serverar: 35 portioner
Skriv ut

Nötmaräng med kaffekräm, en suverän kombination!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mal nötter och mandel och blanda med florsocker. Vispa äggvitorna hårt och vändförsiktigt ned nötblandningen tills det blir en smet. Klicka ut teskedstora klickar (ca 70 st) på bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen (175 grader) i ca 12 minuter. Låt kakorna svalna.
  2. Vispa ut majsstärkelsen i kaffet, koka upp och låt sjuda i 2-3 minuter under omrörning. Låt det svalna innan äggulan tillsätts. Rör smör, florsocker och vaniljsocker smidigt, och rör sedan ned kaffekrämen lite i taget.
  3. Lägg ihop kakorna två och två med fyllningen som klister. Använd ordentligt med fyllning i varje kaka. Kakorna kan förvaras i frysen och tas fram när tillfälle ges.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.