Lammytterfilé är ganska dyrt, serverar du också förrätt och dessert räcker en inbakad filé på ca 450 g till fyra. Det blir 2-3 snygga skivor per person
Instruktioner
- Krydda lammfilén och bryn den hastigt runt om i lite smör, lägg den sedan på ett fat och låt svalna.
- Ta fram smördegsplattorna och låt dem tina, det tar ungefär 15 min. Beroende på hur stora smördegsplattorna är går det åt fler eller färre.
- Finhacka eller skär ingredienserna till fyllningen, det vill säga champinjoner, vitlök, sallad och dragon i en matberedare, tillsätt olivolja, och smaka av med salt och peppar.
- Kavla ut smördegsplattorna till ungefär dubbel storlek. Lägg på den svala lammfilén och täck den med fyllningen.
- Vik ihop smördegen till en liten ”limpa” och pensla med ett uppvispat ägg.
- Värm ugnen till 225º.
- Smält en klick smör i en kastrull, tillsätt persilja och ös smördegslammet med det ett par gånger när det står i ugnen.
- Baka lammet ca 20 min, låt vila 10 min på en varm plats innan du skär upp och serverar.
Publicerat den
6 april 2009
Liknande recept
Skriv kommentar