Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kalastårta med jordgubbsfyllning

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Denna tårta gör sig verkligen värd sig namnet. En riktig kalastårta!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175º.
  2. Smörj och bröa en fyrkantig form med löstagbar botten, ca 23x23 cm.
  3. Vispa ägg och socker poröst. Smält smöret i en kastrull och häll i mjölken. Häll i smöret och mjölken i äggsmeten. Sikta ner de torra ingredienserna i smeten och blanda till en jämn smet.
  4. Häll smeten i formen och grädda längst ner i ugnen ca 50 minuter. Ta ut kakan och låt den vila några minuter i formen. Vänd sedan upp den på ett galler och låt svalna.
  5. Vaniljkräm: Häll mjölk och grädde i en kastrull, dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg i vaniljstång och frön i kastrullen och koka upp.
  6. Vispa ihop äggulor och socker, häll den varma gräddmjölken över äggvispet och vispa under tiden. Rör ut maizena i lite kallt vatten. Häll tillbaka äggsmeten i kastrullen och vispa i maizenaredningen. Värm tills det börjar tjockna, vispa under tiden.
  7. Ta av kastrullen från plattan och rör i smöret. Häll upp i en bunke, sätt på plastfolie och ställ in i kylen.
  8. Glasyr: Vispa ihop med elvisp eller i en mixer till en slät glasyr, droppa i färgen.
  9. Montering: Dela kakan i tre bottnar. Droppa apelsinsaft över den första botten, bred över jordgubbssylt och vaniljkräm, lägg på nästa botten och upprepa fyllningen. Lägg på den sista botten, stryk glasyren över och dekorera med marsipanrospr, jordgubbar och strössel.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.