Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kalkon med sötpotatis och gurkyoghurt

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Enkelt, nyttigt och gott! Det behövs inte mer för att en rätt kommer bli en favorit på middagsbordet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Salta och peppra kalkonbrösten. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn båda sidorna till fin färg. Skär sötpotatisen i klyftor. Vänd runt i olja på en plåt. Salta.
  3. Stick in en termometer i kalkonbrösten och lägg på plåten med sötpotatisen. Rosta mitt i ugnen tillsammans med kalkonen tills kalkonen har en innertemperatur på 68 grader, 15-20 minuter. Låt kalkonen vila på skärbräda 5 minuter. Skär upp tunt.
  4. Blanda yoghurten med hackad gari och grovriven gurka. Smaka av med salt.
  5. Servera kalkonskivorna med sötpotatis och gurkyoghurt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.