Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kålrotslåda Eva

 
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Detta är en finsk låda som görs till jul.

Ingredienser

Instruktioner

Koka kålrötterna i vatten med salt, mosa dem tillsätt mjölk, ägg, mjöl, kryddor och sirap. Häll i formar, strö över skorpmjöl och klicka ut smör ovanpå. Grädda i 180 grader ca 1-1,5 timme. Denna blir rätt söt men är en bra brytning till allt salt och fett på julbordet. Brukar göra denna i små folieformar och frysa in och ta upp när jag är sugen på något sött.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.