Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kalv på italienska med salvia och kantareller

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Den urbenade kalvläggen är både god och prisvärd. Bind inte ihop steken utan stick i en tandpetare där det behövs efter det steken lagts ihop.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader bena ur och krydda steken med salt och peppar runt om. Hacka örtkrydorna och fördela dem på insidan av köttet. Fäst ihop steken med tandpetare. Bryn den runt om i smör i en gryta med höga kanter. Sätt i en kötttermometer i den tjockaste delen av steken. Ställ in grytan utan lock på nedersta falsen av ugnen och stek i 10 min.
  2. Skala och hacka vitlöken. Lägg kantarellerna i en stekpanna. När vätskan torkat bort, tillsätt 2msk smör och vitlök. Stek svamp och vitlök tills de fått lite färg. Lägg svampfräset i stekgrytan tillsammans med vin, vatten och buljong. Ös några gånger under stektiden. Låt köttet gå upp till 65 grader för rosastekt och 70 grader för genomdtekt. Ta upp köttet och låt det vila i aluminiumfolie 10-15 min.
  3. Servera köttet i skivor med kantareller, sky och selleripuré. Servera salladen vid sidan om.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.