- Serverar: 4 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
En fantastiskt god förrätt som kan förberedas. Tillagningen tar 5 min, därefter sköter den sig själv i ugnen. Brödsmulor av surdegsbröd är svårt att köpa färdigt, så där får man se till att ha dagsgammalt bröd att riva/smula sönder.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200°.
Dela endiver på längden.
Hetta upp en stekpanna på hög värme, tillsätt 10 g smör och 1 tsk socker och blanda runt. Så fort smöret börjar smälta, lägg i 3 endivehalvor med snittytan nedåt och stek dem i 2-3 minuter tills de är gyllenbruna. Oroa dig inte om smöret blir brunt. Upprepa proceduren med de resterande tre endivehalvorna.
- Lägg bakplåtspapper på en ugnsplåt. Fördela endiverna på plåten med den stekta ytan uppåt.
- Blanda brödsmulor, parmesan, timjan, vispgrädde, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar i en bunke och fördela blandningen över endiverna. Toppa med en skiva prosciutto. Gratinera endiverna i ugnen i 15-20 minuter (de ska kännas mjuka när man petar på dem med en kniv).
- Servera de karamelliserade endiverna varma med lite hackad persilja över!
Publicerat den
10 december 2010
Liknande recept
Skriv kommentar