Detta är absolut en av de godaste rulltårtorna jag smakat! Så perfekta smakkombinationer i en och samma rulle.
Byt ut hälften av rabarbern mot jordgubbar för en sötare och mer rosaröd kompott.
Instruktioner
- Börja med rabarberkompotten. Skär rabarbern i mindre bitar. Lägg i en kastrull med socker och vaniljpulver. Koka till en fast kompott, ca 10 minuter. Låt kallna helt.
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Vispa ägg och 1½ dl socker pösigt med en elvisp. Blanda mjöl, bakpulver och nystött kardemumma. Sikta ner mjölblandningen i äggsmeten. Rör försiktigt till en jämn smet. Bred ut smeten på en bakpappersklädd plåt. Grädda i mitten av ugnen i ca 5 minuter.
- Strö ut 1 msk socker på ett bakplåtspapper. Stjälp upp bottnen på papperet. Dra försiktigt bort det översta papperet. Låt svalna.
- Chokladfluff:
Bryt chokladen i bitar och smält den över vattenbad. Vispa färskost och florsocker slätt med elvisp. Vispa ner den smälta chokladen. Tillsätt kvarg och citronskal. Fortsätt vispa till ett jämnt fluff.
- Bred ut chokladfluffet över den kalla bottnen. Fördela kompotten ovanpå. Rulla ihop till en rulltårta från ena långsidan. Garnera med färska bär och mynta.
Publicerat den
1 maj 2016
Liknande recept
Skriv kommentar