Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Karibisk kaka

(1 kommentar)  
  • Serverar: 12 portioner
  • Tid: 2 timmar 30 minuter
Skriv ut

ananas och kokos jummy!

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1. Smält smöret. Det behöver inte bli hett, bara smälta. 2. Krossa kexen grovt i en matberedare. 3. Häll i smöret, sockret och kokosen kör till en smulig smet. 4. Tryck ut blandningen i en bakform med löstagbar kant. Du behöver inte trycka upp smeten längs kanterna. Det ska bara bli en bottenplatta. Ställ kallt. 5. Värm ugnen till 175 grader. 6. Rör ihop philadelphiaosten med sockret och vaniljsockret i en bunke. 7. Blanda ner vetemjölet och saltet och rör till en slät smet. 8. Rör ner äggen – ett i taget – så att de blandas ut ordentligt i smeten. Smaksätt med 4 cl rom. 9. Häll i formen med kexbotten. 10. Grädda i nedre delen av ugnen i 1 timme. Kakan kommer att verka mjuk men den stelnar när den svalnar. 11. Låt kakan kallna helt och lossa den sedan från formen med en kniv eller liten spatel.
  2. Dekoren:
  3. Skär bort skalet från ananasen. Dela fruktköttet på höjden i kvartar och skär bort den träiga kärnan. Skär i snygga bitar och dekorera kakan.
  4. Hacka myntan och jordnötterna grovt. Strö över kakan.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Anntorn 19 december 2007

    Hur mycket smör?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.