Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Karlsbadergifflar med nöt- och äppelfyllning

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Nötiga och lite syrliga toner i allt det söta är fantastisk kombination.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull, tillsätt gräddmjölken och värm till 37 grader. Häll lite över jästen, rör så att jästen löser sig.
  2. Tillsätt resten av degvätskan, socker, salt, äggulor och det mesta av vetemjölet. Arbeta ihop till en kladdfri deg. Jäs degen ca 30 minuter.
  3. Skala och skär äpplet i tärningar. Koka dem med socker och vatten på medelvärme tills de är mjuka. Låt svalna.
  4. Kör hasselnötterna i en matberedare. Tillsätt smör och socker, kör allt ytterligare några sekunder.
  5. Kavla ut degen till 2 rundlar, ca 332 cm i diameter. skär 10 tårtbitar av varje. Lägg lite äpple och ca 1 tsk nötfyllning där tårtbiten är som bredast. Rulla ihop till en giffel.
  6. Lägg gifflarna med skarven neråt på en plåt med bakpapper, jäs dem ca 30 minuter.
  7. Sätt ugnen på 225 grader.
  8. Pensla med uppvispat ägg, strö på pärlsocker och hackade hasselnötter. Grädda ca 8 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.