Nötiga och lite syrliga toner i allt det söta är fantastisk kombination.
Instruktioner
- Smula jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull, tillsätt gräddmjölken och värm till 37 grader.
Häll lite över jästen, rör så att jästen löser sig.
- Tillsätt resten av degvätskan, socker, salt, äggulor och det mesta av vetemjölet. Arbeta ihop till en kladdfri deg. Jäs degen ca 30 minuter.
- Skala och skär äpplet i tärningar. Koka dem med socker och vatten på medelvärme tills de är mjuka. Låt svalna.
- Kör hasselnötterna i en matberedare. Tillsätt smör och socker, kör allt ytterligare några sekunder.
- Kavla ut degen till 2 rundlar, ca 332 cm i diameter. skär 10 tårtbitar av varje. Lägg lite äpple och ca 1 tsk nötfyllning där tårtbiten är som bredast. Rulla ihop till en giffel.
- Lägg gifflarna med skarven neråt på en plåt med bakpapper, jäs dem ca 30 minuter.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Pensla med uppvispat ägg, strö på pärlsocker och hackade hasselnötter. Grädda ca 8 minuter.
Publicerat den
7 mars 2013
Liknande recept
Skriv kommentar