Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Karlsbaderlängd med kokos och lime

 
  • Serverar: 3 portioner
Skriv ut

Karlsbader är en kalljäst deg som innerhåller ägg. Degen förbereds dagen före utbakningen och får ligga i kylskåp och mogna över natten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en stor degbunke. Tillsätt mjölken och lös upp jästen. Mät upp och blanda mjöl, bakpulver och salt och rör ner i degspadet. Tillsätt även vaniljsocker, socker, ägg och smöret i mindre bitar.
  2. Arbeta ihop till en ganska lös deg och knåda degen ordentligt. Låt degen jäsa övertäckt över natten i kylskåp.
  3. Ta ut degen ur kylskåpet och rör ihop smör, kokos, socker och limeskal till fyllningen.
  4. Dela degen i 3 delar och kavla ut till ganska tunna rektanglar på väl mjölat bakbord. Fördela fyllningen mellan degplattorna och bred ut den jämnt över varje platta.
  5. Vik ihop rektanglarna som ett treslag, det vill säga vik först in den ena yttersta 1/3 av rektangeln och sedan motsvarande på andra sidan så att fyllningen omsluts av kanterna.
  6. Vik in ändarna och lägg de tre längderna på bakplåtspappersklädda plåtar med skarven neråt. Snitta kryss längs varje längd med en liten och vass kniv. Låt jäsa i minst 30 minuter.
  7. Pensla längderna med uppvispat ägg, strö över kokos och grädda i 200º i ca 15 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.