Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kassler- och grönsaksgratäng med ris

 
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Allt-i-ett-gratäng som ger mersmak! Mycket omtyckt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Koka riset i vattnet tillsammans med buljongen.
  3. Skär paprika i tärningar, lök i klyftor - bryn och puttra lite.
  4. Skär ananas i bitar, tomater i klyftor.
  5. Strimla och bryn kassler.
  6. Bryn curry i en kastrull. Tillsätt mjukost, grädde (och ev. creme fraiche) och buljong. koka upp men låt inte stå och koka.
  7. Bred ut det kokta riset i en form. Lägg i alla grönsaker och kasslern och rör runt ordentligt. Häll över såsen och rör runt ytterligare.
  8. Toppa med riven ost och och placera i ugnen 20-25 minuter.
  9. För lite såsigare alternativ, gör 1,5-2 satser sås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.