Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kidneyböns burgare

 
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Vegetariskt alternativ till hamburgare.

Ingredienser

Instruktioner

Skölj bönorna och mal dem i en matberedare. Hacka löken och fräs den i oljan. Pressa vitlöken och tillsätt vitlök och sambal oelek i slutet av stektiden. Tillsätt spiskummin, paprikapulver, buljongtärning och tomatpuré. Rör ner bönmoset och tillsätt mjöl om smeten är för lös. Smaka av med salt och peppar. Låt gärna smeten stå och dra en stund innan den formas till runda bollar som plattas och steks i olja.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.