Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kinesisk soja

Den kinesiska sojan är en perfekt smak och färgförstärkare i matlagning. Med sin kraftfulla sälta och brunsvarta färg passar den särskilt bra att addera i såser. En brunsås får helt enkelt inte sin mustiga färg utan en liten skvätt kinesisk soja. Det är gott att hälla i några droppar kinesisk soja i köttfärssåsen. Sojan tillför även här en härlig färg till anrättningen, samtidigt som den tillför sälta och smak. Självklart gör den sig också bra i asiatiska maträtter, konstigt vore väl annars. Prova att göra en kycklingwok med kinesisk soja och allehanda grönsaker som ger färg och tuggmotstånd i rätten. Servera det hela med ris eller nudlar.


Blanda färsen med kryddor, mejram, lök, fond, potatismjöl, ägg, grädde och pressad vitlök. Forma 12 biffar och stek dem i smör på medelvärme. Smörstek svampen i lite smör tills de knäpper i pann...

4

Strimla vitkål, morötter och purjolök. Fräs grönsakerna i lite olja i en stekpanna med höga kanter eller i en wokpanna. Smula i köttfärsen efter ca 3 minuter och stek tills färsen är brynt. Tärna äpp...

4

Börja med att blanda allt till marinaden,förutom lökkryddan, i en stor skål och lägg sedan ner kyckligen i den. Ta en sked och ös marinad på ovansidan av kycklingen, avsluta med att strö lökkrydda öve...

4

Skär köttet i bitar, ca 2x2 cm. Bryn dem i smör i en stor gryta. Salta och peppra. Tillsätt vatten så det nästan täcker köttet, lagerblad, vitlök, tomatpuré, paprika pulver och buljongtärning. Koka un...

6

Börja med att koka rotfrukterna i cirka 10 minuter i buljongen tills de är mjuka och häll av vattnet. Under tiden rotfrukterna kokar, stek baconet knaprigt i panna utan fett, låt rinna av på ett hushå...

4

Skiva köttet i lämpligt stora skivor. Marinera i sojan i 10 minuter, bryn den sedan lätt i lite matfett. Koka riset under tiden enl anvisning på förpackningen. Lägg riset i en ugnsfast form och lä...

4-6

1. Börja med att lägga bönorna i kallt vatten som täcker. Låt dem ligga i blöt minst 4 timmar, gärna 10-12. Det går att använda inlagda, men det blir inte lika gott. Sätt det blötlagda bönorna i nytt...

1 h
4

Smält margarinet i en gryta och låt mjölet fräsa upp utan att ta färg. Blanda i vattnet, lite i taget, under omrörning så att det blir klumpfritt. Blanda sedan i resten av ingredienserna. Börja med...


Skär köttet i strimlor. Stek köttet i lite olja i wokpannan. Salta och peppra. Ta upp köttet och lägg det åt sidan. Dela broccolin i små buketter och skär purjolöken. Woka purjolöken, minimajs, socker...

4

Blanda alla ingredienser till såsen. Ställ kallt. Blanda alla ingredienser till salladen. Ställ kallt. Fräs alla grönsaker till fyllningen i olja. Tillsätt färsen och fräs den smulig. Smaksätt med...

1 h

Stek korv och köttbullar. Ta upp dem. Stek lök och purjolöken. Lägg i wokgrönsakerna. Fräs allting tillsammans så grönsakerna tinar upp. Tillsätt allt ris. Tillsätt korv och köttbullar. Rör om så...

4

Dela kycklingen i 8-10 bitar. Bryn bitarna i smör i en stekpanna och lägg över i en gryta. Skala och hacka löken, fräs i stekpannan tillsammans med ananasringar skurna i bitar samt russin. Lägg över i...

4

Skiva fläskfilén och stek den i oljan. Krydda med salt och svartpeppar. Blanda matlagningsgrädde, buljong, soja, örter och pressad vitlök i en kastrull och låt det koka upp. Låt sjuda på svag värme ca...

20 min
2

Hacka ihop matfett och mjöl till en gryning massa. Tillsätt riven ost,salt samt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt vila svalt 30 minuter. Kavla ut eller tryck ut degen i en osmord pajform...


Putsa sadeln. Skär ovansidan i rutmönster. Blanda ingredienserna till marinaden. Lägg sadeln i dubbla plastpåsar och häll ner marinaden. Förslut påsarna och rubba runt sadeln i marinaden. Låt vila i k...

45 min
6

Blanda gräddmjölken och ströbrödet i en skål och låt det svälla minst 30 minuter. Hacka löken mycket fint och svetta av den på låg värme i en stekpanna. Den ska inte ta färg utan bara mjukna och bl...

10-12
75

Skär fileèrna i bitar. Skär purjolöken i ringar. Bryn kycklingen och fräs purjolöken/vitlöken lite lätt. Bryn kantarellerna. Blanda ner kantarellerna och ananas i grytan. Krydda med kycklingfon...

4
22

Putsa köttet och skär det i skivor. Krydda med salt och peppar, och bryn på båda sidor i smör. Lägg över i en gryta. Skär baconet i bitar och stek tillsammans med hackad lök. Lägg över i grytan,...

4
17

* Ugn 225 grader. **Ugn 175 grader. Dela citronen och stoppa ena halvan i ”halsgropen”. Stoppa fyllningen inuti kalkonen och bind ihop lårbenen. Gnid in kalkonen med den andra citronhalvan....

12
14

Rör samman surdegen dag 1. Täck med lock eller plastfolie och låt stå 1 dygn i rumstemperatur. Dag 2: Häll ljummet vatten i en bunke och smula ner jäst i surdegen från dag 1. Rör så jästen löser s...

20
10

Putsa köttet och skär det i munsbitar, ett par centimeter i kubik. Hetta upp en stekpanna med lite av smöret i taget. Bryn köttbitarna i omgångar på dryg medelvärme till fin färg. Lägg över i en stekg...

1 h 30 min
4
10

Dela spjället så att det går ner i en stor kastrull. Häll på vatten och lägg i buljongtärningarna. Koka spjället i ca 1 tim. Ta upp det, låt rinna av och svalna. Blanda smör och rapsolja, chil...

4
8

Strimla kycklingen (eller häll i chicken fillet påsen) och bryn den i lite olja eller Fry easy (sprayolja) Häll i grönsakerna och låt brynas tillsammans med kycklingen ett tag. Häll i Thai soppan...

2
7

Skär fläskfilén i skivor och salta och peppra dem. Skölj och skär purjolöken i skivor. Stek purjon lite lätt (bryn ej) i smör. Lägg över på ett fat. Hetta upp en stekpanna och stek köttet. Lyft...

4
7

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.