Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marinerad mjukstekt lammsadel

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Använder marinaden i såsen därför är det viktigt att koka såsen. Bilden visar ena sidan av sadeln utskuren.

Ingredienser

Instruktioner

Putsa sadeln. Skär ovansidan i rutmönster. Blanda ingredienserna till marinaden. Lägg sadeln i dubbla plastpåsar och häll ner marinaden. Förslut påsarna och rubba runt sadeln i marinaden. Låt vila i kylskåp minst 4 timmar helst 1 dygn. Vänd den gärna några gånger under tiden. Ta upp sadeln. Spara marinaden. Torka av sadeln, salta, peppra och bryn den köttiga sidan i smör i en stekpanna. Lägg sadeln i stekpåse och sätt in ugnen på 100 grader. Stektid ca 2½-3 timmar. Koka ihop marinaden och sila den. Ställ den sedan kallt. När köttet är stekt tag det ur stekpåsen och låt vila under folie ca 15 minuter. Gör undertiden såsen. Ta tillvara skyn. Vispa ner mjölet i den nu kalla marinaden, koka upp och blanda den med skyn, grädde, buljongtärningen och soja. Smaka eventuellt av med salt och peppar. Om du vill ha såsen mildare ha i lite mer grädde. Skär loss köttet från benet på båda sidor. Skär också loss de fina filerna från undersidan. Skiva köttet och lägg eventuellt tillbaka det skivade på benet om du vill servera det lite festligt. Servera med kokt eller ugnstekt potatis och broccoli eller annan grönsak.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.