Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kinesisk svampgryta

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En god gryta att bjuda på.

Ingredienser

Instruktioner

Skär köttet i fina strimlor. Skölj och skiva den färska svampen. Ansa selleri och skär den fina strimlor. Rör ihop soja, citron eller sherry, mjöl och en krossad vitlöksklyfta i en skål. Lägg i köttstrimlorna och låt dem dra i 30 minuter. Värm oljan i en stekgryta och bryn köttbitarna runt om ett par minuter. Tillsätt svamp, selleri och låt det hela småkoka några minuter. Smaka av med kryddor om det behövs och strö över flagad mandel, gärna lätt rostad i stekpanna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.