Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kinesisk svampwok

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Mycket gott och enkelt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg fläskköttet i en skål och häll över soja och sherry.Använd pinnar eller gaffel för att blanda köttet väl med marinaden och ställ åt sidan.
  2. Hetta upp oljan i en stor wok eller stekpanna. Tillsätt köttet när oljan börjar ryka och bryn under omrörning tills det ändra färg, ca. 2 minuter.
  3. Lägg i paprika, champinjoner och salladslök och bryn i 2 minuter under omrörning. Blanda väl.
  4. Tillsätt shiitakesvamp, skogsöronsvamp och bambuskott. Krydda med ostronsås och vitpeppar. Bryn på hög värme i ca. 1 minut.
  5. Blanda vatten från svampen med majsenan i en liten skål och häll blandningen i woken.
  6. Koka upp på hög värme och rör om sakta och regelbundet tills såsen tjocknar och täcker ingredienserna.
  7. Servera med vitt långkornigt ris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.