Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kladdiga chokladbakelser

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Underbart mjuksega och kladdiga chokladbakelser som kan varieras i oändlighet. Rör ner lite hasselnötter och russin i smeten, smaksätt med apelsin eller mint, eller toppa de färdiggräddade bakelserna med vispad grädde och jordgubbar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret. Vispa upp äggen lätt tillsammans med sockret och rör ner det smälta smöret. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i äggsmeten. Rör ihop till en jämn smet.
  2. Skeda upp smeten i 12 mazarin- eller muffinsformar.
  3. Grädda i mitten av ugnen i 175°C i knappt 15 minuter. Bakelserna ska fortfarande vara lite kladdiga. Låt svalna. Ibland sjunker kakorna ihop ganska mycket, men det gör ingenting.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.