Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kladdkaka med nötter och frukt

(1 kommentar)  
Skriv ut

En underbar chokladkaka som innehåller mindre socker än andra kladdkakor. Här kan man variera med alla sorters torkad frukt och naturella nötter. Serveras med en sötsyrlig limeyoghurt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en bakform med löstagbar kant.
  2. Smält smöret och blanda ner den mörka chokladen. Vispa ägg och råsocker poröst i en annan skål. Tillsätt vaniljsocker, salt, vetemjöl och smör- och chokladblandningen. Vispa till en jämn och fluffig smet.
  3. Häll upp smeten i formen och strö över nötter och torkad frukt. Grädda i mitten av ugnen ca 25 minuter. Blanda alla ingredienser till limeyoghurten i en skål.
  4. Servera kladdkakan med en klick yoghurt.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • smeand 14 januari 2010

    Jag brukar baka den här kakan utan frukt och nötter, och tycker att den blir väldigt söt. 1 dl socker är ganska "normalt" mycket socker till de övriga ingrediensernas proportioner. Det räcker nog med 2-3 msk för att få den lagom söt ,och 1 msk för att få den ganska lätt sötad. Det är ju socker i chokladen också!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.