Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kladdkaka med smak av banan och choklad

 
  • Serverar: 10-12 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Ser mycket god ut men har inte hunnit prova den än.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 160 grader. Smält choklad, florsocker, kardemumma och smör i vattenbad eller mikro. Vispa ned ett ägg i taget. Blanda ned banan och mjöl. Häll smeten i en smord form och grädda i varm ugn 15–20 minuter. Låt kakan vila ett par timmar innan den serveras.
  2. Chokladglasyr: Koka upp grädden, tag av från värmen. Finhacka chokladen och smält ner den i gräddkoket. Häll krämen över tårtan och strö hackade mandlar eller nötter över kakan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.