En smakrik färs i späda kålblad - detta är en härlig rätt som alla gillar. Servera kokt potatis eller potatismos till kåldolmarna.
Instruktioner
- Lägg brödet i vatten. Lossa de 8 yttersta bladen från kålhuvudet. Koka bladen 5 minuter i rikligt med saltat vatten. Spola av bladen i kallt vatten. Skala och hacka löken fint. Fräs den genomskinlig i 1 msk av matfettet. Skölj, torka och finhacka persiljan och låt den fräsa med en kort stund.
- Krama ur brödet och blanda det med lök, persilja, färs, ägg och ströbröd. Smaksätt med salt, peppar, muskot och paprikapulver. Värm ugnen till 200 grader.
- Fördela färsen på bladen. Vik in långsidorna på bladen, rulla ihop dem och bind samman med köks- eller bomullsgarn.
- Smält resten av matfettet i en ugnsfast stekgryta och bryn kåldolmarna runt om. Häll på buljong och grädde. Lägg på lock. Låt kåldolmarna sjuda färdigt i ugnen, ca 30 minuter. Ta upp kåldolmarna. Låt såsen koka samman. Smaka av såsen med salt, peppar och citronsaft.
Publicerat den
14 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar