Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Knaprig fläskstek

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den danska fläsksteken har blivit en favorit även hos oss. Servera den knapriga steken med potatis och rödkål.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär stekens svål i rutor med en skarp kniv. Akta så att inte köttet snittas av kniven för då kan det förlora sin sky och bli torrt. Krydda hela steken med salt och peppar. Skala vitlöksklyftorna och hacka dem fint. Ta bladen från mejramkvistarna och hacka dem fint. Blanda mejram, vitlök och senap och gnid in steken med kryddblandningen.
  2. Sätt ugnen på 225 grader. Skala morötterna och skär dem i bitar. Ansa och skölj purjolöken, skär bort det mörkt gröna. Skär purjolöken i bitar. Skala selleriroten och skär den i bitar. Skala och halvera lökarna.
  3. Lägg steken med svålen uppåt i en braspanna. Lägg grönsakerna, löken och kumminfröna runt om. Stek i ugnen i ca 30 minuter.
  4. Häll hälften av ölet i braspannan. Stek ytterligare 1½ timma i ugnen. Ös under tiden steken med resten av ölet, lite i taget. Ta ut steken ur ugnen och låt den vila 10 minuter innan den skärs upp.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.