Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kobana-maki (omelettrulle)

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 10 minuter
Skriv ut

Detta är ett slags sushi med kobana-omelett i. Se separat recept för tillagning av dessa.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tillaga omeletterna och låt dem svalna. Lägg ett noriark på en bambumatta (finns speciella för sushitillverkning). Placera en av omeletterna ovanpå tången (se till att lämna en bit tång bar på bortre kanten).
  2. Dela upp sushiriset i 2 högar och bred ut den ena över omeletten. Tryck försiktigt med händerna på riset för att platta till det något. Skala och skär till en bit gurka, ca 7 cm lång och 1 cm bred (undvik kärnorna!) Skiva gurkan på längden i tunna långa strimlor.
  3. Skiva också pepparroten i tunna långa skivor. Lägg hälften av gurkan och pepparroten som ett sista lager över riset. "Dutta" ut 1 krm wasabi över grönsakerna.
  4. Fatta och lyft bambumattan med båda händerna, fukta den bortre kanten av noriarket och rulla så du får en lång cylinder. Platta till den fuktade kanten för att den ska klistra i resten av rullen. Avlägsna mattan och skär cylindern i c:a 5 cm långa, snedskurna bitar. Upprepa proceduren med den andra rullen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.